22 Kasım 2017 Çarşamba

Earth 2.0 keşfedilmiş olabilir

Dünya gibi yaşam için her şeyin doğru gitttiği sıvı su barındıran bir gezegen evrenin başka bir yerinde var mı? Bilim olabileceğini söylüyor ve henüz gidip görmesek de birçok olasılık şimdiden keşfedildi. 

Geçen hafta bilim dünyasını heyecanladıran ve 'Ross 128b' adı verilen dünya boyutlarında bir gezegen keşfedildi. İddiaya göre bu gezegen yaşamı destekleyen bir atmosfer, uygun ısı ve sıvı haldeki suya sahip olabilir. Yani Earth 2.0'ın bulunmuş olması ihtimal.

Hemen heyecanlanıp bavulları toplamayın. Ross 128b 11 ışık yılı uzakta.Yani 300.000 kilometre hızla 11 yıl boyunca seyahat etmelisiniz ki bu gezegenin kapısına dayanın. Bu teknoloji şu an için sadece bilim kurgu romanlarında gerçekliğe kavuşabilir. Çünkü henüz ışık hızında seyahatin mümkün olup olmadığı konusunda bile tartışmalar sürüyor.

EARTH 2.0 
Bu umutlarımızı bir kenara bırakıp, gözümü gökyüzünden ayıracağımız anlamına gelmiyor.

NEDEN UMUT?
Ross 128b neden eşsiz olarak değerlendirildi? Çünkü dünyayla aynı boyutta. Ayrıca sistemindeki güneş bir kırmızı cüce. Bu gezegenin güneşiyle arasında mesafe, dünyaya göre daha az ama yıldızı daha soğuk. Yani bildiğimiz anlamda bir yaşamın ortaya çıkması için burada dünyaya benzeri bir yuva ortaya çıkmış olabilir. Bu bir umut ışığı.

Bir Avrupa projesi olan HARPS tarafından keşfedilen bu gezegen durmamamız gerektiğini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder