9 Ekim 2010 Cumartesi

Üstat Reza Deghati

                                                        
Onun fotoğrafları bu dünyaya ait değil, çektiği portreler sanki bu dünyadan çok uzaklarda çekilmiş gibi… Reza benim için dünyanın en iyi fotoğrafçılarından biri. Fotoğraflarındaki duruluk,sessizlik,insanın insana anlatımı harikulade.Onun fotoğrafları sessizliğin içindeki sesi size duyurur.Duygular öyle bir geçer ki size,artık o bir Reza fotoğrafı değil,sizin gözünüz,sizin gördüğünüzdür.


Asıl mesleği Mimarlık olan Reza’nın, fotoğraf sanatına aşık olmasının sebebi aslında mesleğinde yatar. Mimarlık mesleğini fazla yapmamış olmasına rağmen, görsel zekasını, duygularını ve hislerini fotoğraf sanatı için kullanmış. Bunda da iyi etmiş açıkçası.

Fotojournalist olarak yıllarca Natıonal Geographic için çalışan Reza, bu sayede dünyanın dört bir yanını gezmiş, binlerce, on binlerce insan manzarasını bize sunmuş bir sanatkar olmasının yanı sıra, UNİCEF gibi yardım kuruluşları için çalışmış, fotoğrafın ne demek olduğu bilinmeyen yerlerde, fotoğraf kursları açmış bir gönüllü de aynı zamanda. Zaten duyarsız olan bir yüreğin,bu fotoğrafları çekmesi mümkün olamazdı.
Bir fotoğraf sanatçısı anlatılarak tam olarak tarif edilemez. Fotoğraflarını, işlerini görmek gerekir. Alt kısımda vermiş olduğum linklerden bir üstadı ziyaret edip, selamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder