22 Aralık 2012 Cumartesi

Siyaset Okulu 9


Bahçeşehir Üniversitesi -bu sene de- Siyaset Okulu Sertifika Programı düzenliyor. Geçmiş senelerde birçok önemli bürokratı, siyasiyi, ekonomisti, gazeteciyi, diplomatı ve iş insanını ağırlayan program 12 Ocak’ta başlayacak.

Programın 15 hafta boyunca sürmesi öngörülüyor. Program dahilinde her hafta cumartesi günü, dört oturum halinde 10 ila 18 arasında sürecek okula bu alanda bilgi ve birikimini artırmak isteyen siyasete meraklı herkes katılabilir.

Programda yapılacak oturumlar vasıtasıyla siyaset bilimi için çok önemli temel konular üzerine gidilecek. Program dahilindeki konular değişen gündem ile ilintili olarak ise şöyle:

Güvenlik Siyaseti ve Stratejisi
Demokratikleşme
Medya ve Siyaset
Dış Politika
Kadın ve Gençlik
Liderlik
AB ve Türkiye
Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs
Kültür ve Sanat Politikaları
Teşkilatlanma
Yerel Yönetimler
Din, Devlet ve Laiklik
İş Dünyası ve Siyaset
Ekonomi ve Maliye
Anayasa ve Egemenlik

Program lisans öğrencilerine 250 TL, eğer öğrenci değilseniz 500 TL olarak belirlenmiş. Son kayıt tarihi 1 Ocak, fakat program sorumlusu Alican Özer’in belirtiği üzere 350 kişilik salon dolduğunda otomatik olarak kayıt işlemleri sona erecek. Eğer hafta sonu size bir şeylerin katılmasını isteyen bir medya, uluslararası ilişkiler ya da herhangi bir bölüm öğrencisiyseniz programı öneririm. Nihayetinde sertifikaya sahip olmak istiyorsanız oturumlara katılım oranınız %80’in üzerinde olmalı, yani parayı verdiğinizde sertifikayı evinize postalamıyorlar bilginize.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder